Sortland kommune

Sortland kommune søker en strukturert, løsningsorientert og serviceinnstilt rådgiver økonomi til 100% fast stilling ved oppvekst.

Søknadsfrist: 24. mars 2024

Rådgiver økonomi

Rådgiveren vil ha en selvstendig stilling og være en støtte for enhetslederne i deres arbeid med å sikre kontroll på økonomien i sektorens ulike driftsaktiviteter. Stillingen har stor grad av selvstendighet knyttet til oppfølging av sektorens økonomiarbeid. Sentrale oppgaver er økonomirådgivning av kommunalsjef og enhetsledere, budsjettarbeid, økonomirapportering, samt diverse oppfølgingsarbeid. Særlige oppgaver som refusjonsordninger og en overordnet og koordinerende funksjon i sektorens budsjettarbeid.

Du vil som rådgiver økonomi ved Oppvekst, inngå i et bredere faglig nettverk sammen med økonomimedarbeidere innenfor helse og omsorg, teknisk og samfunnsutvikling og økonomiavdelingen sentralt.

Det vil i perioder, som budsjettprosess og årsoppgjør, måtte regnes med merarbeid.

Kvalifikasjoner

Vi søker etter en aktiv, utadvendt og samarbeidsorientert person som har:

 • Høyere utdanning innenfor økonomi/administrasjon
 • Erfaring fra arbeid med økonomistyring og regnskap, primært innenfor det offentlige
 • Kompetanse og erfaring med digitale økonomistyringsprogrammer. Det er en fordel at søkere har kjennskap til Visma og Framsikt.
 • Godt dokumenterte samarbeidsegenskaper samt evne til å se sammenhengen mellom økonomi og tjenesteproduksjon
 • Evne til å jobbe selvstendig

Vi vil vektlegge personlige egenskaper.

Vi kan tilby deg

 • En utfordrende jobb med store utviklingsmuligheter og stort ansvar
 • Et godt arbeidsmiljø hvor alle er forskjellig og har forskjellig kompetanse og erfaring
 • Arbeid innen en sektor som påvirkes av demografiutviklingen
 • Det vil i perioder av året, under arbeidet med å ferdigstille budsjett og årsregnskap, være travle dager
 • Meget gode pensjons- og forsikringsordninger
 • Lønn etter avtale

Tilsettingsvilkår

Søkere som mener de har fortrinnsrett til utvidelse/fast stilling må anmerke dette i søknaden. Arbeidstakere tilsettes i Sortland kommune etter gjeldende lover, reglement og tariffavtaler. Prøvetiden er seks måneder i faste stillinger. 

Med utgangspunkt i politisk vedtatt “Handlingsplan for likestilling og mot diskriminering”, oppfordrer Sortland kommune alle kvalifiserte kandidater til å søke stilling i kommunen, uavhengig av alder, kjønn, funksjonshemming, nasjonal eller etnisk bakgrunn. Sortland kommune vil ved eventuell ansettelse av søkere med redusert funksjonsevne bidra til å legge forholdene til rette.

Vi gjør oppmerksom på at navnet på en søker kan bli offentliggjort selv om søkeren har bedt om at navnet blir unntatt offentlighet. Ønsker du å unnta søknaden fra offentlig søkerliste, må du begrunne det i søknaden, jf. offentleglova § 25, andre ledd. Du får beskjed dersom ønsket ikke kan tas til følge.

Søknad sendes

Sortland kommune benytter elektronisk søknadsprosess. Vi ber deg skrive en søknadstekst og laste opp attester og vitnemål. For å beregne din ansiennitet trenger vi attester, tjenestebevis, fødselsattester på barn.

Ved behov for hjelp med registrering og utfylling av søknad, ta kontakt med vår HR-avdeling på tlf. 76 10 90 00 eller e-post: hr@sortland.kommune.no

Kontaktperson: 
Erik Strand
Kommunalsjef oppvekst
Mob: 474 62 694

Velkommen som søker!

Sortland kommune

Midt i Vesterålen finner du Sortland, en by med et optimistisk næringsliv. Som handelssentrum for hele regionen, kan du nyte godt av servicetilbud og fasiliteter som kan måle seg med utvalget i større byer.
Med det spenstige utvalget av kultur-, idretts og fritidsaktiviteter, vil du garantert finne noe som passer deg, liten og stor.

Full barnehagedekning og et godt tilbud i videregående skole gjør livet enklere.
Byen er omkranset av den vakre og ville vesterålsnaturen, en oase for alle typer friluftsliv, fra nærhet til marka til spektakulære opplevelser til fjells og i havgapet.

Sortland kommune har ca.1000 ansatte og er Vesterålens største arbeidsplass.
Vil du vite mer om Sortland, se vår hjemmeside www.sortland.kommune.no eller ta kontakt med oss.

Sortland kommune – Rådgiver økonomi