Pionér innen digitalisering av fagkunnskap søker databaseingeniør

Velkommen til DIBkunnskap – der data møter beslutningstakere!  

DIBkunnskap har en lang historie med å forsyne Norges regnskaps- og økonomifolk med førsteklasses løsninger for kunnskap og effektive arbeidsflyter. Fra vårt kontor på Lysaker, med prima utsikt over Oslofjorden, har vi utviklet en plattform som hver dag hjelper flere tusen fagfolk med å navigere i komplekse juridiske og økonomiske landskap, som også er i stadig endring. 

Vårt mål er ikke bare å levere data, men å omdanne rådata til klar, anvendelig kunnskap. Vi er i forkant av teknologisk innovasjon, og våre løsninger er skapt for å gjøre det enklere å gjøre de riktige tingene for regnskapsførere, økonomer og revisorer. Med nesten tre tiår i bransjen, har vi etablert oss som en pålitelig partner for både store og små organisasjoner over hele Norge. På vår kundeliste finner du blant annet BDO, EY, Deloitte, Azets og Skatteetaten.  

Hos DIBkunnskap har vi ikke bare fokus på hva vi gjør, men også hvordan vi gjør det. Vi verdsetter innovasjon, åpenhet, og samarbeid – verdier som gjenspeiler vår arbeidshverdag. Veien er kort fra idé til beslutning, og som teknolog hos oss får du være med på å følge nye initiativer fra idé, til utvikling, og hele veien ut til drift.  

Nå ser vi etter en databaseingeniør.  

Eller – tittelen er forresten ikke så veldig viktig. Kanskje du kaller deg databaseutvikler, SQL-utvikler eller noe annet. Det viktigste er dette; du er en utvikler som trolig har god kompetanse innen backend-utvikling. Men i tillegg til det har du et hovedfokus på databaser og databaseteknologi, og du ønsker å jobbe en plass hvor du får rom og mandat til å utfordre oss på de fagområdene hvor du er eksperten. 

Er du opptatt av data, og liker å se hvordan dine tekniske løsninger kan påvirke mennesker og organisasjoner? Hos oss blir du en nøkkelspiller på et team av 9 utviklere, som alle er veldig gode på sine ting. Vi er opptatt av godt samarbeid der områdene møtes. Vi jobber smidig – men med et pragmatisk forhold til metodikken. Vi har en klar retning, men vi former og videreutvikler den i fellesskap.  

Hos oss driver vi med utvikling og ikke support. Derfor er det viktig at alt vi lager understøtter dette. 

Dette blir noen av dine arbeidsoppgaver:  

 • Datamodellering og implementasjon av API til databaselag  
 • Forbedring og videreutvikling av prosedyrer og dataarkitektur   
 • Sørge for at vi utnytter mulighetene i den teknologien vi har, slik som Azure og SQL Server, for å forbedre våre produkter der vi kan 
 • Vedlikehold av prosedyrer og funksjoner 
 • Arbeid med DevOps i Azure 
 • Samarbeid med resten av teamet for å sørge for at vi drar i samme retning 

Dette håper vi du tar med deg inn til oss:  

 • Nok erfaring fra tilsvarende roller til at du har vært involvert i flere relevante prosjekter av større volum 
 • God kompetanse innenfor SQL  
 • Nok kompetanse på databasedesign, relasjonsdatabaser og funksjonalitet til at du raskt kan utfordre oss på disse områdene 
 • Et godt hode for datastruktur, og erfaring med å skrive testbar kode 
 • God intuisjon, og sterkt forhold til leveranseansvar 

Det viktigste er selvfølgelig kompetansen du har med deg. Men videre enn det, er det viktig for oss at folka våre har gode holdninger. Hos oss betyr det at man tar ansvar for egne leveranser, at man aktivt oppsøker ny kunnskap, og at man er nøyaktig og effektiv i sitt arbeid.  

Flytende norskkunnskaper, muntlig og skriftlig, er nødvendig for å lykkes og trives i denne rollen.  

Hvorfor DIBkunnskap?  

I DIBkunnskap har vi en kultur og en historie som viser at folka våre trives godt med å jobbe her. Det tror vi kan skyldes mange ting – fra tilfredsstillelsen du får av å følge et utviklingsprosjekt fra start til slutt, til gleden av at de rundt deg stoler på din fagkompetanse og gir deg ansvar, og til hvor raskt det blir synlig at det du lager faktisk påvirker hverdagen til folk.  

Hos oss får du mulighet til å jobbe i et relativt lite team hvor du får stor innflytelse på teknologi og arkitektur. Du kan langt på vei “bygge dit eget rike”, sånn du synes det er mest fornuftig at det ser ut.  

Videre enn det, har vi fordeler som: 

 • Lyse lokaler med superb utsikt på Lysaker, med kort avstand til kollektivtilbud  
 • Tilgang på parkeringsplass 
 • Tilgang på fullt utstyrt treningsrom med garderobe 
 • Subsidiert kantine 
 • Sunt fokus på work/life balance 
 • Mulighet for hjemmekontor når det trengs 
 • Fritt valg av utstyr 
 • Gode forsikringsordninger og god pensjonsavtale, med 7% opp til 12G 

Nysgjerrig?  

Vi håper vi har gitt deg akkurat nok informasjon til å pirre interessen nå. Du er selvfølgelig velkommen til å legge inn en CV via søknadsknappen – men om det skulle være noe mer du lurer på, tar rekrutteringsfolka våre i Cruit AS gjerne en prat! Du når dem slik:  

Maria Molvær Nesseth
Seniorrådgiver
+47 901 70 114
maria@cruit.no

Arve Nøstdahl
Seniorrådgiver
+47 901 71 625
arve@cruit.no

DIBkunnskap

DIBkunnskap AS utvikler og leverer webapplikasjoner som forenkler hverdagen til alle som jobber med økonomi, regnskap, revisjon, selskapsrett og personal. Vi tilbyr skybaserte kunnskapsverktøy innen økonomi, regnskap, revisjon, personal og selskapsrett til kunder i privat og offentlig sektor. Selskapet ble etablert i 1995 og har 40 ansatte, og eies av Karnov Group.

Databaseingeniør – DIBkunnskap