Vil du sette tydeligere spor?

I Standard Norge kan du sette spor etter deg:

  • Jobber du med standarder, setter du varige spor, spor andre kan følge og ha nytte av.
  • Utviklingen og bruken av standarder bidrar til å spare tid, penger og gir trygghet og forutsigbarhet i en verden som stadig er i endring. 
  • Standarder bidrar til bedret økonomi i både samfunns- og næringsliv.
  • Hos oss vil din erfaring og kompetanse hjelpe andre med å lykkes.  

Når du jobber med standardisering, kommer du i kontakt med ulike ekspert- og fagmiljøer. Du opplever hvordan forskningsresultater kommer til praktisk nytte gjennom nye løsninger og du blir oppdatert om teknologiske nyvinninger.

Konsernet Standard Norge er totalleverandør innenfor standardisering og dekker alt fra utvikling til salg av standarder og tilleggsprodukter. Konsernet består av standardiseringsorganisasjonen Standard Norge, salgsselskapet Standard Online AS og IT-selskapet Standards Digital AS. Til sammen er vi om lag 140 medarbeidere.

Gjennom standardisering samarbeider vi nært med næringslivet og offentlig sektor for å spre kunnskap, sikre trygghet og lønnsomhet og bidra til nyskapende og bærekraftige løsninger.

Standard Norge er en kunnskapsorganisasjon, og vi har både spesialister og generalister blant medarbeiderne våre. I tiden som kommer, skal vi ansette flere nye medarbeidere.

Lead Data Specialist i Standard Online

Som Lead Data Specialist i Standard Online får du blant annet ansvar for å bygge og utvikle datadrevne strategier og forretningsløsning som kan lede oss inn i en enda mer datadreven fremtid. Rollen er nyopprettet og det er derfor viktig at du er selvstendig i ditt arbeid, samtidig som du ser nytteverdien av å samarbeide godt med andre avdelinger i organisasjonen. De tekniske ressursene jobber i hovedsak i søsterselskapet Standards Digital, og det vil være naturlig at du også sikrer et godt samarbeid med disse. De holder også til på Lysaker med resten av konsernet, men mange av utviklerne er lokalisert i Riga. Standard Online er en del av Standard Norge-konsernet og er alt i alt ca. 140 ansatte, hvor omtrent 30 av disse tilhører Standard Online. 

Team forretningsutvikling og innovasjon består i dag av fire høykompetente fagspesialister og nå er tiden inne for å fylle på med nok en ressurs som skal ha innsikt og synliggjøring av data som hovedfokus.  I tillegg til det faglige har teamet et svært stort fokus på å holde seg faglig oppdatert, ha det gøy, samt gjøre sosiale ting sammen. En annen fellesnevner er at samtlige ønsker å utvikle Standard Online til å bli den foretrukne leverandøren innen standardisering i Norge.

I rollen som Lead Data Specialist vil din kompetanse være avgjørende for at vi skal kunne realisere verdien som ligger i data. Du vil derfor fort oppdaget at hverdagen blant annet vil omhandle innhenting og forvaltning av data fra interne og eksterne datakilder, videreutvikling og rapportering i gjeldende BI-løsninger, proaktivt bruk av eksisterende data og analysemateriell, samt identifisering og initiering av nye tjenester. Vi mener at datadrevne beslutninger er avgjørende for vår suksess og innovasjon, og oppgaver som krever god forretningsforståelse og en stor interesse for Analytics vil derfor forekomme.

For å trives i rollen ser vi for oss at du har:

  • God erfaring med bruk av PowerBI eller Tableau, samt strukturering av store datamengder i SQL eller NoSQL
  • Kunnskap om hvordan du jobber med datavask og dataoverføring gjennom API-er
  • Kjennskap til Python-scripting er et pluss
  • Relevant høyere utdannelse
  • Flere års relevant arbeidserfaring. Gjerne som Data Scientist eller Data Engineer
  • Erfaring med infrastruktur er et stort pluss

Personlige egenskaper vi verdsetter:
Denne rollen er som nevnt nyopprettet og man blir den i avdelingen som er spesialisten på området. Det er derfor viktig at du jobber selvstendig og selvgående, du er initiativrik og fremoverlent, og ikke minst så ser du på deg selv som strukturert. I tillegg vil du forholde deg til flere ledd i organisasjonen, så gode kommunikasjonsferdigheter på norsk og engelsk er viktig. 

Hva vi tilbyr:
I tillegg til lønn for strevet mener vi det også er på sin plass å tilby en spennende stilling der du kommer til å utvikle deg kontinuerlig. Vi har også stor tro på at god balanse mellom arbeid og fritid gir arbeidslys på kort og lang sikt. Et hyggelig og inkluderende arbeidsmiljø med kompetente fagressurser ser vi på som en selvfølge, og vi tør å se på oss som såpass moderne at vi praktiserer en fleksibel arbeidstid. Helt til slutt syns vi at forsikrings- og pensjonsordningene våre er så gode at de er verdt å nevne under dette punktet.

GreatPeople bistår Standard Online i denne rekrutteringsprosessen. Ved spørsmål, ta gjerne kontakt med Recruting Partner Christian Haube (ch@greatpeople.no / +47 948 87 215)

Om arbeidsgiveren:
Standard Online AS og IT- selskapet Standards Digital AS, utvikler, vedlikeholder og selger standarder i Norge. I vårt utviklingsarbeid samarbeider vi tett med de internasjonale standardiseringsorganisasjonene, næringsliv og offentlig sektor. Standarder finnes for alt fra bankkort og dører til datasikkerhet og ledelse. Selskapet er en del av Standard Norge konsernet.

Christian Baard Haube
Recruitment Director & Partner ch@greatpeople.no
+4794887215

Dersom disse stillingene ikke passer for deg og du er interessert i andre stillinger, kontakt oss HER

Vi gjør rekruttering enklere. Vi hjelper ledere realisere strategier ved å gjøre rekruttering enklere.

Bedre rekruttering gjennom GreatPeople
GreatPeople er eksperter på rekruttering av de fremste spesialister og ledere. GreatPeople kombinerer ekspertise med innovative løsninger og ny teknologi for å komme i dialog med de aller beste raskere. Vi skreddersyr løsninger for etablerte konsern, startups og selskaper i sterk vekst, enten du søker den ene eksperten på teamet eller ønsker å ansette et helt team.

Standard Online – Lead Data Specialist – Great People