Vil du leve ut drømmen på Helgeland?

Gunnar Hamarsland (56) tok med seg samboeren og flyttelasset fra Bergen til Herøy

Hamarsland har ikke angret ett sekund etter at han forlot Bergen til fordel for Helgelandskysten

Gunnar Hamarsland er fabrikksjef i Mowi Nord, som er det største lakseslakteriet i Norge. Fiskeoppdrett og havbruk er den største og viktigste næringa i den idylliske kommunen på Helgeland. Da han så den ledige stillingen ble planen raskt klar.

Noen år tidligere hadde han jobbet med flere av de samme folka i Mowi, i tilknytning til et prosjekt på lakseslakteriet. Nå har både han og samboeren jobb hos samme arbeidsgiver.

– Som bergenser har jeg trodd at alt nord for Trondheim skulle være ganske hustrig rent værmessig, men der har jeg tatt feil, humrer han og skryter av fjorårets sommer.

Hamarsland forteller at de på Herøy sier at Helgeland nærmest er det nye Lofoten, noe han ikke nekter for.

Godt samspill gir god utvikling

Herøy med sine rundt 1800 innbyggere leter nå etter øverste leder i kommunens administrasjon, en ny kommunedirektør. Ordføreren Elbjørg Larsen nevner at de nettopp har bygd nytt helsehus og omsorgsboliger, har full barnehagedekning og nytt basseng som skal bygges. Kommunen har også en barne- og ungdomsskole samlet i et fint anlegg med idrettshall og kunstgressbane. Herøy, med sine tusen holmer og skjær, har god økonomi og spennende planer i framtida.

Kommunen skiller seg også ut med befolkningsvekst, mye takket være et prosjekt de startet i 2012.

– Her er det bare å boltre seg i spennende arbeidsoppgaver, sier Larsen.

Hun er opptatt av at den nye kommunedirektøren vil utfordre både henne og resten av politikerne i kommunen.

– Det er utrolig viktig med et godt samspill, men vi trenger også utfordringer. Det er sånn vi vokser og utvikler oss sammen, påpeker hun.

Herøy kommune

Spennende næringsplaner og fastlandsforbindelse

Kommunen har et stort og spennende næringsliv som stadig utvikler seg på flere områder.

I dag har Herøy bro-forbindelse med Dønna kommune og det er god kommunikasjon med båt og ferge inn til eksempelvis Sandnessjøen, som også har flyplass. Det er med andre ord kort reisevei til større sivilisasjon, selv om du bor litt perifert.

I tillegg foreligger det planer om fastlandsforbindelse til Alstahaug. Pendling til flere kommuner muliggjør tilbud om flere arbeidsplasser, i tillegg er det flere rekrutteringer på trappene i Herøy også.

Savner ikke det urbane aspektet

Samboeren til Hamarsland var litt skeptisk til å forlate det urbane by-livet, men Hamarsland savner det ikke. Selv om han har jobbet i både Skottland, Sverige og Bergen. Han er fornøyd med utfordringer i jobben med gode muligheter for utvikling. Og når han ikke er på jobb, setter han stor pris på nærheten til naturen.

– Det flyr ørner forbi rett utenfor vinduet, vi har elg og rådyr også, sier han og ramser opp.

– Det kan være mye vær og vind, men det er i grunn bare et friskt pust spør du meg, supplerer ordføreren.

Et hav av muligheter

Ordføreren beskriver Herøy som en familievennlig plass med et relativt flatt terreng, og som slagordet til kommunen sier «et hav av muligheter». Det er et realt padleeldorado, og ikke minst ekstremt gode fiskemuligheter. Dønnamann med sine 848 meter over havet bare en liten kjøretur unna, og utsikten mot «Syv søstre» er upåklagelig.

Larsen fortsetter å trekke fram positive aspekter i Herøy med flere butikker, treningssenter og en kommune som er behjelpelig med bolig.

– Vi har politikere med et stort ambisjonsnivå, og nå trenger vi en dyktig og engasjert kommunedirektør som hjelper oss med å styre skuta, sier hun avslutningsvis.

Syns du stillingen som kommunedirektør i Herøy kommune virker spennende?

Søknadsfrist 09.05.2021

Foto: Jonas Berglund

Om Herøy kommune

Herøy kommune ligger på Helgelandskysten, midt i Norge. Kommunen, som har flere øyer enn innbyggere, betraktes av mange som et av verdens vakreste steder. Kommunens innbyggere er bosatt på flere øyer. De største er knyttet sammen med bruer.

Herøy kommune har gode offentlige tjenestetilbud som full barnehagedekning, kulturskole, Frivilligsentralen, idrettshall, kunstgressbane og et aktivt idretts- og kulturliv.

Vi er rundt 1800 innbyggere, og vil gjerne bli flere, så du er hjertelig velkommen. I Herøy finnes det et hav av muligheter, for deg som vil. Skjærgården byr på enestående friluftsopplevelser.

Kommunen har god kommunikasjon med ferjer og hurtigbåt til regionsentret Sandnessjøen.

Der finnes det gode kommunikasjoner videre som flyplass, anløp av hurtigruten og gode bussforbindelser til Mosjøen som korresponderer med tog.

Regionen har en svært positiv utvikling basert på økt oljeaktivitet og er et av landets største oppdrettsområder.

I 2012 tildelte Europarådet Herøy kommune 3.-premie blant Europas kystkommuner for sin satsing på bosetting. Ingen kommuner i Norge har tidligere fått en slik premiering. Herøy kommune mottok også i 2012 Fylkesmannens i Nordland sin fornyingspris.

Kommunedirektør – Herøy kommune – Native – Jobbnorge ID 204046