På Geithus ligger en traumebevisst forståelsesramme til grunn for det miljøterapeutiske og systematiske arbeidet. Dette krever mye av den enkelte ansatte, da det innebærer at institusjonens menneskesyn, holdninger og verdier skal gjenspeiles i det praktiske arbeidet vi gjør. For at våre ungdommer skal utvikle sine iboende ressurser for mestring av eget liv, kreves høy grad av medvirkning, tydelige grenser og rammer, målrettet og verdiforankret arbeid, god dokumentasjon og tilstedeværelse i ungdommens opphold hos oss.
Ved Buskerud, Vestfold og Telemark (BVT) behandling ungdom, avdeling Geithus er det ledig 5 midlertidige 100 % stillinger som Miljøterapeuter i turnus. Varighet på 6 måneder med mulighet til forlengelse.
Geithus har todelt turnus med dag- og kveldsvakter, og langvakter inntil 14 timer. Geithus har egne våkne nattevakter. Turnus i Bufetat region sør er aldri statisk, og endringer kan forekomme.
Geithus ligger i Modum kommune, omtrent midt mellom Drammen og Hønefoss.
Avdelingsleder Peder Aas, mob: 466 18 413
Avdelingsleder Pål Ferdinand Fredriksen, mob: 466 18 418
Søknad med CV sendes elektronisk via link på denne siden.
Vitnemål og attester med bekreftet stillingsstørrelse og varighet skal tas med ved et evt. intervju.
Barne-, ungdoms- og familieetatens (Bufetat) hovedoppgave er å gi brukerne våre hjelp og støtte uansett hvor de bor i Norge. Bufetat har oppgaver innen områdene barnevern, familievern, samlivstiltak, ekteskapssaker, adopsjon, rettferdsvederlag, tilskuddsforvaltning, ungdomsutveksling, ungdomsinformasjon og krisesentre. Bufetat er organisert i fem regioner, Bufetat Senter for administrasjon og utvikling og Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet (Bufdir) som har hovedkontor i Oslo. Bufdir er underlagt Barne- og familiedepartementet
Bufetat region sør dekker Agder, Vestfold og Telemark, samt tidligere Buskerud fylke. Regionkontoret ligger i Tønsberg
Buskerud, Vestfold og Telemark (BVT) behandling for ungdom har avdeling Geithus som behandler ungdom innenfor målgruppen; ungdom med alvorlig atferdsproblemer med lav risiko for utvikling av varige atferdsvansker.
Målsettingen er at de skal arbeide med egen endring og utvikling. Institusjonen jobber målrettet og helhetlig ut i fra ungdommens og nettverkets ressurser.
Vi setter relasjonens betydning i arbeidet høyt, da vi mener at trygge og troverdige relasjoner danner grunnlaget for positiv endring og utvikling hos ungdommene.
Relasjonen i seg selv kan være en viktig bedringsprosess, og regulering av atferd kan styres av relasjonen ungdommen har til miljøpersonalet.
Det overordnede målet for alle ungdommene er å oppnå varig og positiv atferdsendring. For å oppnå dette har vi stort fokus på relasjonens betydning, struktur, brukermedvirkning, målrettet behandling med vekt på sosial læringsteori, kognitiv atferdsterapi og ART. Aktivisering, involvering av familie og nettverk, skole- eller arbeidstilbud. Vi jobber helhetlig ved å inkludere nettverket til ungdommen.
God behandling vil også avhenge av tilgang til nødvendig helsehjelp som for eksempel av barne- og ungdomspsykiatrien, Alternativ til vold (ATV), PUT, BUP, habiliteringssenteret eller andre relevante behandlingstilbud. Vi vil tilstrebe god samhandling og felles forståelse av målsetting mellom institusjonen, nettverket og eventuelt annen behandlingsinstans.